Water Fest România este mai mult decat un festival. În fiecare an începând cu 2018, evenimentul atrage ca un magnet iubitorii de natură, transformându-se firesc în cea mai mare campanie de conștientizare asupra necesității apelor curate și a turismului sustenabil.

Prezența doi ani la rând a iubitului canotor român Ivan Patzaichin la Ceahlău, împreuna cu echipa Rowmania, afilierea Water Fest România prin Asociația Green Ties la Alianta Apele Unite ale României, a atras privirile întregii țări asupra Lacului Izvorul Muntelui și a Comunei Ceahlău.

Canotcile 10+1, acele barci care sunt concepute de Ivan, au devenit un simbol internațional al luptei împotriva poluării apelor, plecând din Delta, ajungând la diferite evenimente asemănătoare cu Water Fest, în multe orașe de-a lungul Dunării din țară și din Europa.

Prin organizarea Water Fest Ceahlău am arătat comunităților din jurul lacului și nu numai, că educația ecologică se poate face și altfel decât în școli, se poate face pe apă prin comunicare directă, mare parte dintre cei prezenți bucurându-se de placerea de a vâsli în canotca.

Bucuria noastră cea mai mare este dată de faptul că unele comunități din amonte de Barajul Bicaz au aplicat în ultimii ani metode care au dus la diminuarea poluării și asta am observat monitorizând an de an cantitățile de deșeuri care ajung în apa râurilor și apoi în Lacul Izvorul Muntelui (Bicaz).

Water Fest Ceahlău arată că barierele de comunicare dintre instituții pot fi dărâmate pentru a îndrepta o greșeală pe care am făcut-o toți, mai bine de 30 de ani, în ceea ce privește poluarea Lacului Izvorul Muntelui (Bicaz) și asta doar prin voința comunității.

Acesta este motivul pentru care vă invităm să susțineți Water Fest România!
Completeaza formularul ANAF 107 cu datele Asociatia Green Ties - Cravate Verzi, Bucuresti Sector 6, str, Aleea Arinii Dornei nr. 2, bloc 27, ap. 41, CIF 42428194. Multumim!