Învață să reciclezi cu ajutorul Green Ties

Comunitatea din Grințieș și Ceahlău învață să recicleze cu ajutorul Green Ties

Din nefericire lumea în care trăim este din ce în ce mai murdară și mai poluată, pe zi ce trece. Progresul tehnologic și industrial a adus multe beneficii în viețile noastre, însă din păcate acesta este responsabil și de degradarea planetei, fapt ce ne afectează sănătatea pe termen lung.

Toate aceste informații nu reprezintă o noutate. Cei mai mulți dintre noi putem vedea cu ochii noștri cum poluarea începe să preia controlul asupra locurilor în care trăim. Vedem gunoaie peste tot, de fiecare dată când ieșim în natură. Simțim cum de fiecare dată când ieșim din casă avem parte de un aer greoi și parcă nu reușim niciodată să respirăm într-un mediu curat și proaspăt.

Aceasta este realitatea pe care cei mai mulți dintre noi o trăim, dar pe care, o putem schimba, dacă decidem să ne implicăm și să facem mici modificări în comportamentul nostru. De pildă, cu ajutorul reciclării și colectării responsabile a gunoiului putem începe să vedem îmbunătățiri.

Din fericire, nu suntem singuri în acest proces de reeducare. Kaufland România se implică constant în inițiative care promovează protejarea mediului înconjurător. De exemplu, Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate ale acestui program sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Acest program este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale de inițiativă.

Asociația Green Ties este un ONG tânăr care a reușit să obțină o finanțare în cadrul programului Strart ONG. Astfel, în prezent, reprezentanți ai acestei asociații se află în comunele Grințieș și Ceahlău, unde organizează activități prin care să ajute comunitatea din zonă.

Prin organizarea acestor activități, Green Ties își propune educarea, conștientizarea și informarea tuturor categoriilor sociale din comunitatea din cele două comune în ceea ce privește importanța selectării corecte a gunoaielor. Scopul final este reciclarea și eliminarea completă a deșeurilor care ajung în mediul înconjurător, atât în apele din zonă, cât și terestru. Printre evenimentele care au loc acum în Grințieș și Ceahlău, se numără și întâlniri cu elevii de la școlile primare. Copiii vor participa la mai multe activități menite să îi învețe cum să aibă grijă de natură și cum să recicleze corect, astfel încât să își asigure un viitor curat.

Mai mult decât atât, în punctele cheie din cele două comune sunt amplasate panouri informative, menite să îi facă pe toți locuitorii din Ceahlău și Grințieș să înceapă să se implice activ într-un proces de reciclare corect.

În acest fel, asociația tânără Green Ties contribuie activ la educarea populației, începând cu cei mici și incluzându-i de fapt pe toți locuitorii din zonă. De asemenea, pe lângă activitățile menite să-i educe pe cei care stau în Grințieș sau Ceahlău, asociația va organiza acțiuni de ecologizare a zonelor în care au fost găsite cantități mari de deșeuri. Puterea exemplului este cea care cântărește cel mai mult, astfel că prin intermediul programului Start ONG și prin implicarea Green Ties, viețile locuitorilor din Grințieș și Ceahlău se vor schimba în bine.